Økologisk skridsikring av veier og overflater med miljøvennlig zeolit ​​ZeoFriction

Vanlige materialer som brukes til antiskli, som sand, steinsprut og salt, har vist seg å ha negative effekter på både miljø og infrastruktur. ZeoFriction er et miljøvennlig alternativ som er svært effektivt mot å skli og er helt basert på naturlige zeolitter.

I motsetning til salter er ZeoFriction ikke et smeltemiddel, men et naturlig vulkansk mineral for antiskli. ZeoFriction absorberer den tynne vannfilmen som finnes på overflaten av is og snø og fester seg der. Resultatet er en varig sandpapireffekt på asfalt, stein og tre – overalt hvor du vil ha en svært effektiv sklisikring.

Sklisikring med zeolitter kommer opprinnelig fra Canada
Ssolbergj, via Wikimedia Commons

Ideen om å bruke zeolitter som et antiskli kommer fra Canada og har blitt brukt til antiskli siden 2005. De lette etter et miljøvennlig alternativ som også fungerte effektivt ved kaldere temperaturer enn -9 ° C ettersom salt begynner å miste smelteevnen og som var skånsom mot forskjellige materialer og natur.

ZeoFricton sklisikker 5-liters pose
ZeoFricton 5-liters pose

Det ble funnet en naturlig zeolit ​​som oppfylte kravene og som også ga overlegne friksjonsegenskaper helt ned til -50 ° C.

 I dag kan du også kjøpe ZeoFriction i praktisk forbrukeremballasje.

Den slanke, smarte sklisikringen

På isgater er det nødvendig med sklisikre tiltak som gjenstår
ZeoFriction gir umiddelbart en sikker overflate – selv på rene isgater som ovenfor.

ZeoFriction er mange ganger dyrere enn sand eller steinsprut. Ved ikke å måtte spre så mange korn per kvadratareal, kan du bruke færre timer på sklisikring. I tillegg blir det mindre å feie opp på vårkanten.

Ulf Larsson forklarer hvordan materialet fungerer:

Ulf Larsson, EcoConcept antiskli

– Når du sprer zeolitten, er den først lys i fargen. Når den kommer i kontakt med vann, gir den litt varme, fester seg til overflaten og blir mørkere. Signalet viser at materialet er aktivt og at det er trygt å gå, sykle og kjøre bil. Etter det er det i standby-modus uavhengig av om været skifter mellom pluss- og minusgrader eller om lyn skulle oppstå.

Et mer kostnadseffektivt alternativ

Ulf sier at flere og flere entreprenører ser at ZeoFriction gir en kostnadsfordel når de leverer anbud fordi de kan utføre arbeidet raskere. Bilutnyttelsen vil også være høyere og materialforbruket lavere. Kunder som huseiere, eiendomseiere og kommuner verdsetter også at entreprenøren bruker et materiale som er skånsomt for overflatematerialer, vegetasjon og dyr.

Bidrar positivt til naturen

Anti-skli ZeoFriction fungerer også på snø
ZeoFriction gir grep på både is og snø.

En annen vanlig bruk av zeolitter er i dyrking og på golfbaner der mineralet bidrar til jordforbedring og reduserer behovet for vanning og gjødsling.

Zeolitten har også en positiv effekt på jord og vassdrag på grunn av sin høye kationutvekslingskapasitet. På molekylært nivå fanger zeolitten vannløselige ioner fra tungmetaller og giftstoffer og innkapsler dem for godt. Derfor slipper du å kjøre materialet til deponiet og kan i stedet med fordel feie ut eventuelle rester etter vinterens sklisikring i senger og på plener. Der vil zeolitten fortsette å hjelpe til med å rense jorden.

Eller du lar det bare være til det har smuldret så mye av trafikantenes dekk og såler at det kan stikke av med vårregnet – og så har du en minimal innvirkning på miljøet.

– I tillegg til miljøaspektene korroderer ikke jern, betong eller stein, noe som kan forlenge levetiden til vår infrastruktur betydelig. ZeoFriction er den eneste bærekraftige måten å sikre vinterveiene og miljøet vårt, avslutter Ulf.

Lavere risiko for skader på kjøretøyet

Det faktum at dyrelivet oppsøker veiene om vinteren der de har lært at det er salt, er en stor grunn til å velge saltfrie sklisikre tiltak hvis mulig.

ZeoFriction er tyngre og veier halvparten mot sand og grus, noe som gir en miljøfordel ettersom du kan kjøre med fullfylte biler og redusere transport for påfylling flere ganger. Tettheten er litt over 0,8 sammenlignet med 1,5-1,6 for sand og grus og 2,1 for veisalt – for å huske på når man sammenligner priser.

En annen fordel er at risikoen for steinsprut er lavere fordi massen av kornene som mulig. kastet opp er halvparten som halverer den kinetiske energien mot støtflaten. I tillegg er zeolitten mykere med 4,5 på Mohns hardhetsskala mot 7 for sand og grus. Så risikoen for sprengningsskader og riper på bilmaling og sensitive bakke- og gulvflater er minimal.

Dosering

Sklisikring med saltspreder
Plogbil med saltspreder

Doseringskrav over tid avhenger alltid av vær og trafikk, f.eks. hvor mye regn og snø som faller, men ZeoFriction er mye mer effektivt når det gjelder å skape glidende friksjonsoverflate enn sand og grus. Utfordringen er ikke å overdose for å oppnå den gode økonomien ZeoFriction kan gi.

1.000 kg ZeoFriction = 1.200 liter som er nok opp til 58.000 m 2 tilsvarende 1,4 miles ved 4 m veibredde. En passende setting er 35 – 45 g / m 2 på en sand- eller saltspreder. Doser du deg selv på f.eks. gangflater veier du 60 g / m 2 – det vil si ca 0,75 dl / m 2 .

I praksis kan det selvsagt være vanskelig å oppnå en helt jevn fordeling og du vil oppnå sklisikker med margin, så ta høyde når du bestiller slik at materialforbruket i gjennomsnitt kan være litt høyere enn ovenfor. Men med ZeoFriction kan du fremdeles «overføre» med god samvittighet fordi du ikke skader miljøet, dyr eller sensitive materialer og muligens. overskudd gjør bare godt der det havner.

Frakt og brøker

Vi leverer ZeoFriction med 3-5 dagers leveringstid i vintersesongen i tre brøk:

  • 1,0-2,5 mm (allround, best for glatte overflater, perfekt for glatte trapper)
  •  2,5-5,0 mm (lengre effekt, bra på hardpakket snø)
  •  4-8 mm (langsommere effekt, kommer med mindre under sålene)

Når du bestiller, skriv hvilken brøk som er ønsket. MERK! Hvis ingen brøk er spesifisert, vil 1,0-2,5 mm overføres.

ZeoFriction kommer i fire forskjellige emballasjetyper:

  • Lukkbar 5-liters pose på 4,1 kg, 130 stk / pall.
  • 20 kg plastsekk, 34 stk / pall.
  • 25 kg papirpose (kun 4-8 mm) 40 stk / pall.
  • 1 tonn BigBag, 1 tonn / pall.

Kontakt oss for gjeldende priser på post@ecoroyal.no eller vår servicetelefon

Eksponeringsløsning for butikker

Antiskli butikkdisplay fra ZeoFriction

For butikker har vi utviklet denne eksponeringsløsningen med et topptegn som kommuniserer hvordan ZeoFriction skal brukes med argumenter som appellerer til både de som tenker på dyrepotene og miljøet og de som ønsker enklere arbeid og bedre økonomi i antiskli. Vi leverer den ferdigpakket med produkter, og den inneholder 80 5-liters poser eller en valgfri kombinasjon av 5-liters poser og 20 kg poser. Kontakt oss for et tilbud på:

post@ecoroyal.no eller vår servicetelefon 41109843

Frequently Asked Questions

Ecoroyal er en produsent og et visjonært merke, vi leverer fullstendig komposterbar emballasje og engangsservise globalt. Ecoroyal er en avdeling av Royalgroup
Hvordan kan du vite om en vare på emballasjen er biologisk nedbrytbar eller komposterbar? Den eneste sikre måten er å be produsenten om et tredjeparts sertifiseringsdokument. Det er egentlig den eneste måten du kan være sikker på. Denne sertifiseringen skal ikke være en som genereres av selskapet selv.
Å bryte plastbølgen bringer et enestående detaljnivå i det globale plastsystemet, og bekrefter at uten grunnleggende endringer innen 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet. For å vende tidevannet på plastavfall og forurensning, må vi radikalt øke innsatsen og øke hastigheten på overgangen til en sirkulær økonomi.