No menu selected

Studie bekrefter behovet for presserende overgang til en sirkulær økonomi for plast

I dag ga The Pew Charitable Trusts og SYSTEMIQ ut Breaking the Plastic Wave , en av de mest omfattende og analytisk robuste studiene som noensinne er produsert på havplast.       

Som en tankepartner i rapporten har Foundation sammen med University of Oxford, University of Leeds og Common Seas bidratt med sin ekspertise på sirkulær økonomi og plastverdikjeden. Les vårt perspektiv her .  

Breaking the Plastic Wave  viser at plastforurensning raskt overgår innsatsen for å stoppe den. Innen 2040, hvis vi ikke klarer å handle, vil volumet av plast på markedet fordobles, det årlige volumet av plast som kommer inn i havet vil nesten tredobles, og havplastbestandene vil firedobles. Dette er i tråd med vår 2016-analyse , som avslørte at det i 2050 kunne være mer plast enn fisk i havet.  

Stiftelsens perspektiv på studien – Løsningen på sirkulær økonomi mot plastforurensning – angir klare hastetiltak for bedrifter og regjeringer, inkludert:   

  • ELIMINER  plasten vi ikke trenger, ikke bare å fjerne sugerør og bæreposer, men raskt skalere innovative nye leveringsmodeller som leverer produkter til kunder uten emballasje eller ved å bruke gjenbrukbar emballasje.
  • Design raskt alle plastgjenstander som kan brukes, kan resirkuleres eller komposteres. Det er også viktig å finansiere den nødvendige infrastrukturen, noe som raskt øker vår evne til å samle og sirkulere disse varene. Dette vil kreve rundt 30 milliarder dollar løpende årlig finansiering i beste fall   
  • INNOVERER  i enestående hastighet og skala mot nye forretningsmodeller, produktdesign, materialer, teknologier og innsamlingssystemer for å akselerere overgangen til en sirkulær økonomi.

Breaking the Plastic Wave  bekrefter at visjonen om en sirkulær økonomi for plast er den eneste måten å adressere plastavfall og forurensning ved kilden. Dette er en visjon som allerede forener 850+ organisasjoner gjennom New Plastics Economy Global Commitment og Plastics Pact- nettverket.       

Sammenlignet med vanlig virksomhet har sirkulær økonomi potensial til å redusere det årlige volumet av plast som kommer inn i havene våre med 80%, redusere klimagassutslippene med 25%, generere besparelser på 200 milliarder dollar per år, og skape 700 000 arbeidsplasser i tillegg innen 2040.

«Å bryte plastbølgen bringer et enestående detaljnivå i det globale plastsystemet, og bekrefter at uten grunnleggende endringer innen 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet. For å vende tidevannet på plastavfall og forurensning, må vi radikalt øke innsatsen og øke hastigheten på overgangen til en sirkulær økonomi. Vi må eliminere plasten vi ikke trenger, og drastisk redusere bruk av jomfruelig plast. Vi trenger å innovere for å lage nye materialer og gjenbruke forretningsmodeller. Og vi trenger forbedret infrastruktur for å sørg for at all plast vi bruker sirkuleres i økonomien og aldri blir til avfall eller forurensning. Spørsmålet er ikke om en sirkulær økonomi for plast er mulig, men hva vi vil gjøre sammen for å få det til. «

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>